В Узбекистані налагодять виробництво автомобілів BYD

17:39 23.08.2022
В Узбекистані налагодять виробництво автомобілів BYD

Китайська компанія BYD розгорне виробництво своїх автомобілів в Узбекистані. Причому йдеться не про викруткову збірку, а про виробництво повного циклу - зі зварюванням, фарбуванням і навіть штампуванням.

Однак це лише перший етап: у майбутньому в країні збираються локалізувати випуск моторів, включаючи електричні, а також акумуляторні батареї.

Піл час засідання Міжурядової комісії з торговельно-економічного співробітництва між Узбекистаном і Китайською Народною Республікою було підписано більше 10 угод на загальну суму понад 1 млрд доларів. Узбекистан стане першою країною за межами КНР, де BYD налагодить повноцінне виробництво моделей бренду.

Скоріш за все, першими виробленими в Узбекистані моделями стануть гібридні BYD, а через деякий час до них приєднаються й електромобілі. Список машин, які планується поставити на конвеєр, офіційно не оголошено, але «Узавтосаноат» свій пресреліз супроводжував зображенням гібридного кросовера BYD Song Plus DM-i. До нього може приєднатися компактніший BYD Song Pro DM-i. Крім того, вже з'являлися фотографії «узбецьких» седанів BYD Destroyer 05.

Перші BYD узбецької збірки з'являться вже в четвертому кварталі 2022 року, і вони будуть адаптовані для місцевого ринку.


Источник: АвтоСвіт
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015