Fisker збільшить обсяги виробництва кросовера Ocean

15:47 23.08.2022
Fisker збільшить обсяги виробництва кросовера Ocean

Серійне виробництво кросовера Fisker Ocean стартує 17 листопада 2022 року на підприємстві Magna в Граці, Австрія. А компанія вже зібрала 58 тисяч заявок на автомобіль й розраховує до кінця року мати 80 тисяч передзамовлень. Як зізнався голова та засновник компанії Генрік Фіскер, такий попит на кросовер його «майже бентежить».

За даними Fisker, вітальну версію Fisker Ocean One тиражем 5000 одиниць розкупили менш ніж за 30 днів. Версії Sport та Ultra розійшлися ще швидше. Як повідомляється, весь тираж 2023 року забронювали за кілька днів.

Задовольнити попит на електрокросовер розраховують за рахунок розширення виробництва. Зокрема, розглядається можливість запуску виробництва в США та збільшення обсягів на заводі Magna в Австрії.

Появу електричного кросовера під маркою Fisker Генрік Фіскер анонсував у березні 2019 року. Передсерійну версію Ocean компанія показала у листопаді 2021 року на автосалоні у Лос-Анджелесі. Європейська прем’єра моделі відбулася у лютому 2022 року на Mobile World Congress у Барселоні. Першими європейськими ринками Fisker Ocean призначено Німеччину, Норвегію та Швецію. Надалі цей список буде розширено.

В основі моделі лежить платформа ADAS, що отримала назву Fisker Intelligent Pilot. Вона поєднує чотири типи датчиків: найкращий у галузі набір камер кругового огляду, систему спостереження за водієм на основі камер, ультразвукову технологію та радарну систему з цифровим зображенням. У компанії сподіваються, що на момент запуску виробництва Ocean такого арсеналу датчиків не буде у жодної доступної на ринку серійної моделі.

Кросовер запропонують із заднім та повним приводом та літій-іонним акумуляторним блоком ємністю 80 кВтгод, що забезпечує запас ходу близько 480 км. Сонячні панелі на даху дадуть близько 1600 км безкоштовного пробігу на рік. За даними виробника, для розгону від 0 до 96 км/год кросоверу потрібно 2,9 секунди.

У США цінник кросовера стартує від 37500 доларів. Оформити попереднє замовлення на новинку можна, внісши зворотний депозит у розмірі 250 доларів. Також Fisker пропонує передплату на Ocean із щомісячною абонплатою у розмірі 379 доларів.


Источник: Авто Центр
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015