Американці судитимуться з Dodge через 720-сильний Durango SRT Hellcat

20:24 21.08.2022
Американці судитимуться з Dodge через 720-сильний Durango SRT Hellcat

Компанію Dodge звинуватили у несумлінній рекламі та вимагають зупинити продаж Durango SRT Hellcat. Відновлення виробництва 720-сильного кросовера, оснащеного двигуном V8 6.2, який спочатку задумався як лімітована та колекційна модель, викликало невдоволення власників машин 2021 року, і вони готові відстоювати свої права у суді. Власники наполягають, що «повернення» машини зробить їхні екземпляри менш цінними.

Нещодавно Dodge оголосив про повернення до модельного ряду 720-сильного Durango SRT Hellcat. Фанати компресорних «вісімок» сприйняли цю новину з неприхованою радістю, проте власники аналогічних кросоверів 2021 модельного року, навпаки, засмутилися. За словами деяких з них, машини вони купили лише тому, що «пекельних кішок» планували випускати лише один рік. Зараз виходить, що цінність автомобілів знизиться, і вони не будуть представляти такого інтересу для колекціонерів.

Ці претензії прості та зрозумілі. Дійсно, Dodge обіцяв обмежити випуск Durango SRT Hellcat 2021 модельним роком, що підтверджує фраза «Dodge Durango SRT Hellcat буде тільки для 2021 року» в офіційному прес-релізі. При цьому початковий тираж моделі мав скласти 2000 екземплярів, але потім його збільшили на 50 відсотків - до 3000. Багато клієнтів придбали кросовер через його унікальність та розглядали покупку як вигідне вкладення коштів.

Видання The Drive наводить слова однієї із власниць, яка вважає себе однією з «постраждалих» від політики Dodge. Боротися з несправедливістю вона збирається за допомогою юристів, які вже почали вивчати матеріали та готувати позов до суду.

Які доводи наводитиме позивач, поки не ясно, та й без договору, де чітко прописані обов'язки сторін, заборонити Dodge випустити нову партію кросоверів буде практично неможливо. Єдиний варіант - звинуватити виробника у поширенні недостовірної інформації.

Тим часом, прийом замовлень на Durango SRT Hellcat 2023 відкриють вже у вересні, але в шоуруми «живі» машини потраплять лише на початку наступного року. Як і раніше, під капотом «пекельної кішки» стоятиме двигун Hellcat V8 6.2 з двошнековим приводним нагнітачем. Компресорна «вісімка» розвиває 720 кінських сил і 875 Нм моменту, розганяючи кросовер до 60 миль на годину (97 км/год) за 3,5 секунди.


Источник: The Drive
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015