Нові Mercedes-Benz отримають мультимедіа із просунутою 3D-графікою

20:14 20.08.2022
Нові Mercedes-Benz отримають мультимедіа із просунутою 3D-графікою

Компанія Unity Technologies, один із лідерів у галузі 3D-платформ та технологій доповненої реальності, розробила для Mercedes-Benz нову операційну систему, яка з'явиться на всіх моделях марки з переходом у 2024 модельний рік. Очікується просунута 3D-візуалізація системи та інтерфейсу користувача, причому йдеться не тільки про мультимедійну систему, але також про цифрову панель приладів і монітори для пасажирів задніх рядів.

Нова операційна система отримала назву Mercedes-Benz Operating System або скорочено MB.OS і замінить існуючу інформаційно-розважальну платформу MBUX. Вперше новий софт було випробувано на електричному седані Vision EQXX, який дебютував у статусі концепту на початку 2022 року. Він отримав 47,5-дюймову сенсорну панель з роздільною здатністю 8K зі складною тривимірною графікою.

Як повідомляє Automotive News, німецький автовиробник використовуватиме комплексний програмний пакет Unity Industrial Collection для 3D-візуалізації. Також заявлено потокову передачу аудіо та відео, інтегровані програми для обміну повідомленнями та імерсивні ігри. У самій компанії заявляють, що новий софт дозволить забезпечити зв'язок між бортовою електронікою автомобіля, інтернетом та хмарою.

«З впровадженням нової операційної системи ми маємо намір досягти кількох цілей, - пояснив Магнус Остберг, який займається проектом з боку Mercedes-Benz. - По-перше, ми сформуємо інтерфейс користувача, який відповідає рівню наших преміальних автомобілів, а по-друге, створимо двосторонній зв'язок з клієнтом».

Що ж до MBUX, то актуальне, друге покоління системи було представлене у 2020 році. Тоді вперше була використана технологія машинного навчання. Зі зміною покоління управління мультимедійним комплексом зробили більш інтуїтивно зрозумілим, впровадили можливість збереження персональних профілів, а також було задано тренд на відмову від великої кількості фізичних кнопок та перемикачів.


Источник: Automotive News
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015