На конкурсі елегантності Salon Prive покажуть унікальний Citroen SM Espace

19:00 20.08.2022
На конкурсі елегантності Salon Prive покажуть унікальний Citroen SM Espace

На широко відомому в світі ретроавтомобілів конкурсі елегантності Salon Prive, який відбудеться ось уже всімнадцяте на території одного з найбільших палацово-паркових комплексів Англії - Бленхейм Палас з 31 серпня до 4 вересня, покажуть унікальний Citroen SM Espace. Ця машина дебютувала на Паризькому автосалоні 1971 року як оригінальна версія - зі знімним дахом. Як видно з назви, в її основу покладено новаторський автомобіль Citroen SM, що був запущений у виробництво 1970 року і отримав низку новацій. Це й гідропневматична підвіска з автоматичною підтримкою положення кузова над дорогою, і поворотні фари. А головне - італійське «серце», 2,7-літровий двигун V6 від Maserati.

А щодо версії Citroen SM Espace, то вона була розроблена французьким кузовним ательє Heuliez, відомим також у світі автобусів. Тут встановили оригінальний дах запатентованої конструкції, виконаний у вигляді зсувних пластинчастих секцій. Крім того, на задньому склі застосували горизонтальні жалюзі а-ля Lamborghini Miura. Машина також відрізнялася полірованими ковпаками коліс і насиченим баклажанним забарвленням кузова. Інтер’єр також був розкішним – салон із кремової шкіри оживляла приладова панель, теж оздоблена шкірою, але вже зеленою.

На жаль, кабріолет Citroen SM Espace так і не був запущений в серійне виробництво. Його ще довго возили по виставках, аж до 1978 року. Потім авто кілька разів перепродавали. Будучи в різних руках, машина на деякий час втратила оригінальну комплектність. Однак потім знайшлися добрі люди, які повернули їй первісний вигляд.


Источник: Авто Центр
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015