У Північній Македонії відкриється повноцінне автовиробництво

14:14 19.08.2022
У Північній Македонії відкриється повноцінне автовиробництво

Німецький стартап Next.e.GO Mobile SE налагодить виробництво своїх електромобілів на новому заводі у Тетово, Північна Македонія. Перший камінь у фундамент майбутнього підприємства заклали 13 серпня. На початковому етапі на заводі TIDZ Tetovo буде створено 900 робочих місць, а у перспективі роботу отримають 3-4 тисячі осіб. Плюс до цього, багато місцевих компаній отримають додаткові замовлення на компоненти.

Влада країни вже пообіцяла профінансувати будівництво підприємства. Як йдеться у заяві уряду Північної Македонії, це перший випадок виробництва повноцінного автомобіля для місцевої автомобільної промисловості. Ба більше, це перший випадок виробництва електромобіля  у цій країні.

Сума інвестицій у TIDZ Tetovo не повідомялється. За деякими даними, йдеться про багатомільйонні суми, але в уряді вважають це шансом отримати доступ до німецьких технологій. Крім того, Північна Македонія зможе стати експортером продукції з високою доданою вартістю. Не варто забувати й про інвестиційну привабливість країни, яка, безперечно, різко зросте.

Раніше Next.e.GO Mobile заявив про будівництво заводу з виробництва електромобілів у болгарському місті Ловеч. Інвестиції у підприємство річною потужністю 30 тисяч одиниць перевищать 142 млн євро. На конвеєр поставлять моделі e.GO Life 70, e.GO Life Sport та e.GO Life Cross.


Источник: Авто Центр
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015