Відроджений DeLorean звинуватили у крадіжці «електричних» технологій

20:54 16.08.2022
Відроджений DeLorean звинуватили у крадіжці «електричних» технологій

Karma Automotive подала позов проти відродженої компанії DeLorean, звинувативши її засновників у крадіжці інтелектуальної власності. Представники двох компаній планували створити спільне підприємство для електрифікації оригінальних спортивних автомобілів DeLorean DMC-12. Але чотири провідні співробітники Karma, відповідальні за проєкт, таємно створили власне підприємство під назвою Reimagined. Йдучи, вони прихопили з собою всю інформацію про розробки та дизайн електромобіля.

Цікаво, що відроджена DeLorean зареєстрована в Техасі як DeLorean Motors Reimagined. Кілька місяців тому вона отримала від американської влади понад мільйон доларів у вигляді субсидій в обмін на відкриття штаб-квартири у Сан-Антоніо, Техас.

Відповідачами у позові вказані генеральний директор DeLorean Йоост де Вріс, операційний директор Алан Юань, директор з маркетингу Трой Бітц та віцепрезидент з бренду та креативу Ніло Гарріс. Також як відповідачі вказані DeLorean Motors Reimagined та Reimagined Automotive.

Відповідаючи на звинувачення конкурентів, голова DeLorean Йоост де Вріс заявив: «Цей автомобіль має дуже специфічний, унікальний родовід DeLorean, який не має ніякої причетності до Karma Automotive з погляду дизайну, проєктування, ланцюжка поставок чи виробництва. Ми, як і раніше, віддані майбутньому нашої компанії».

А поки суд розбиратиметься, хто має рацію, DeLorean готує офіційну прем'єру свого електромобіля. Вона відбудеться ще до кінця цього місяця.


Источник: Авто Центр
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015