Іран готується запустити продаж автомобілів у Росії

19:05 16.08.2022
Іран готується запустити продаж автомобілів у Росії

Як повідомляє International Business Times, вихід на російський ринок – одне з пріоритетних завдань для компанії Iran Khodro. Її генеральний директор Мехді Хатібі заявив, що постачання в країну, яка перебуває під ще жорсткішими санкціями, ніж сам Іран, стартують до кінця 2022 року. Раніше машини Iran Khodro вже продавалися в Росії у нульових, і з того часу іранці не раз обмірковували можливість повернення.

Керівництво Iran Khodro вже провело переговори з Москвою та розмірковує над укладанням партнерських угод із російськими інвесторами. Хатібі пообіцяв приділяти «особливу увагу» ринку Росії, де з відходом західних брендів відкрилися нові можливості.

Про амбіції щодо російського ринку глава марки розповів на прем'єрі новинки - кросовера Rira, яка пройшла на заводі на захід від Тегерана.

Модельна лінійка Iran Khodro частково складається з автомобілів, збудованих на основі старих Peugeot: з ними компанія намагалася повернутися до Росії з 2016 року. Однак, крім цього, в арсеналі іранського бренду є нова лінійка автомобілів на знайомій росіянам платформі B0 від Renault.

Саме з машинами на більш свіжій французькій платформі можливий успішний вихід на російський ринок. Іранська продукція заповнить сегмент бюджетних автомобілів, де залишився один АвтоВАЗ: західні бренди залишили ринок, а «китайці» перейшли в дорожчу нішу.

У планах Iran Khodro - випустити понад півмільйона автомобілів за підсумками року, а за три роки наростити щорічний експорт до 100 тисяч одиниць. Зараз компанія відправляє за кордон лише по 20 тисяч машин на рік.


Источник: International Business Times
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015