Продемонстровано можливості одномісного аеромобіля JetRacer

14:46 13.08.2022
Продемонстровано можливості одномісного аеромобіля JetRacer

Французький винахідник Френкі Запата представив свій одномісний дрон JetRacer, здійснивши на ньому повноцінний політ із елементами вищого пілотажу. Він опублікував відео на своєму каналі YouTube.

JetRacer оснащений 10-мікротурбінними двигунами, що забезпечують вертикальні зліт та посадку. Його головні особливості - висока швидкість, висока маневреність за рахунок порівняно невеликої поверхні. Легке модульне шасі дозволяє керувати аеромобілем як дистанційно, так вручну за допомогою джойстиків - для пілота передбачено комфортне крісло.

Основні характеристики JetRacer:

За словами винахідника, управління, електроживлення та інші критично важливі системи спроектовані так, щоб забезпечити хорошу продуктивність та безпеку. Система керування дроном оснащена автоматичною стабілізацією польоту і може вести судно повністю автономно.

У ролику показано, як пілот летить на JetRacer над морем, зависає на місці і навіть робить бочку - фігуру вищого пілотажу у вигляді обертання навколо горизонтальної осі. Втім, коментатори звернули увагу, що цей момент зняли ззаду, тому людину в кріслі не видно, зокрема, рук на джойстиках. Як вони вважають, задля безпеки апарат обертався в безпілотному режимі.


Источник: Фокус
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015