XPeng розкрив характеристики флагманського позашляховика

16:16 12.08.2022
XPeng розкрив характеристики флагманського позашляховика

Китайський молодий стартап XPeng поділився новими подробицями про флагманський позашляховик G9, який стане найдорожчим і найпросунутішим у модельному ряді бренду.

Зовнішність новинки була представлена ??ще у квітні цього року. Її презентували на онлайн-заході, хоча спочатку планувалося показати машину на Пекінському автосалоні, але через ковідні обмеження все скасували. Так чи інакше, але XPeng G9 вийшов досить непоганий на зовнішність, нехай дизайн і не виділяється на тлі інших моделей виробника. Габарити: 4891 мм завдовжки, 1937 мм завширшки і 1937 мм заввишки. Колісна база - 2998 мм. За розмірами позашляховик потрапляє в один клас із преміальними кросоверами. До речі, основними конкурентами на ринку є моделі від таких же стартапів: NIO ES8 і Li Auto L9.

А тепер про технічну начинку. XPeng G9 отримав прогресивну 800-вольтову архітектуру. Таку ж мають Porsche Taycan, Audi e-tron GT, а також деякі Hyundai і Kia. Завдяки їй пристрій швидкого заряджання X-Power здатний за 5 хвилин зарядити G9 на 200 кілометрів пробігу!

У базовій версії кросовер отримає один 313-сильний електродвигун. У повнопривідному виконанні до нього додається ще один, у результаті віддача зростає до 551 к.с. і 717 Нм крутного моменту. Батарея лише одна - на 98 кВт.год. У моноприводній комплектації запас ходу на одній зарядці становитиме 702 км, а з повним приводом цифра падає до 650 кілометрів. Вимірювалася далекобійність за китайським циклом CLTC, який, як відомо, трохи перебільшує реальні показники. Максимальна швидкість обмежена електронікою на позначці 200 км/год.

Виробництво XPeng G9 розпочнеться у вересні. У продаж модель надійде до кінця цього року. Офіційний цінник ще не розкритий, але компанія запевняє, що їм вдасться зберегти ціну в межах 500 тисяч юанів (приблизно 74 тис. доларів).


Источник: AMPERCAR
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015