Волонтери передали 11 бронемашин MLS SHIELD у 79-ту бригаду

15:37 12.08.2022
Волонтери передали 11 бронемашин MLS SHIELD у 79-ту бригаду

Італійські бронемашини MLS SHIELD, придбані силами Фонду Порошенка та ГО «Справа Громад», вже вирушили на східний фронт, до 79-ї десантно-штурмової бригади. Про це написав Петро Порошенко на своїй сторінці у Facebook.

«Разом з хлопцями протестували панцерники. Реакцію переповідати не буду, бо це - треба бачити. Сам провів перші машини на бойові. І не буду приховувати, неймовірно пишаюся і своєю командою, і кожним, хто донатив на цей важливий проект - команді «Я купив броньовик для ЗСУ», ГО «Справа Громад», Фонд Порошенка», - зазначив п'ятий президент.

Він запевнив, що воїни прийняли 11 новеньких панцерників вправно і з неабияким бойовим духом. І вже буквально сьогодні вони «робитимуть дуже боляче ворогам».

«Хлопці назвали броньовики - надією на перемогу. І я щиро вірю в те, що вони також збережуть багато-багато життів», - сподівається лідер «ЄС».

Зауважимо, що десантний батальйон був укомплектований партією з 11 бронемашин. Знадобилося 3,5 місяці, аби після низки перемовин та отримання експортних ліцензій бронемашини змогли прибути до ЗСУ. Це перший випадок в історії, коли бойові бронемашини були продані благодійному фонду та волонтерам з України.


Источник: 5 канал
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015