В Японії Б/У Toyota Land Cruiser 300 продають вдвічі дорожче за нові

20:24 11.08.2022
В Японії Б/У Toyota Land Cruiser 300 продають вдвічі дорожче за нові

Вартість вживаних Toyota Land Cruiser 300 в Японії вдвічі перевищила офіційну ціну нових примірників. Причина - виробничі проблеми Toyota, які призвели до гострої нестачі нових машин.

Попит на Land Cruiser 300 не перший місяць перевищує пропозицію. За словами японських аналітиків, такої різниці в ціні між новими та вживаними моделями раніше ніколи не було: окремі сплески попиту, що ведуть до зростання вартості під час перепродажу, спостерігалися, але нинішні масштаби виявилися безпрецедентними.

Схожа ситуація склалась й з іншими моделями Toyota. Середня ціна гібридного мінівена Alphard у виконанні Executive Lounge 2021 випуску на вторинному ринку становить 8,25 мільйона єн, хоча сама Toyota оцінює його в 7,75 млн. Дорожче нових продають також уживані Corolla Cross та Harrier. І ці автомобілі знаходять своїх господарів, попри завищені ціни - покупці вважають за краще переплатити, ніж роками чекати на нову машину.

Термін постачання нового Toyota Land Cruiser 300 розтягнувся більш ніж на чотири роки, інших популярних моделей - на рік та більше. Toyota вже накопичила близько мільйона невиконаних замовлень, що становить приблизно третину від її річного виробничого обсягу. Виною тому нестача мікроелектроніки, викликана пандемією, а також спалахи коронавірусу в Китаї та на власних заводах в Японії. Внаслідок цього автогіганту доводиться зупиняти конвеєри, що призводить до невиконання виробничих планів.


Источник: АвтоСвіт
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015