Першими BMW «нового класу» стануть седан та кросовер

14:02 04.08.2022
Першими BMW «нового класу» стануть седан та кросовер

BMW Group опублікувала фінансовий звіт за першу половину 2022 року. Крім сухих цифр, документ містить цікаву заяву генерального директора концерну Олівера Ципсе: топ-менеджер підтвердив, що першими моделями на новій платформі Neue Klasse, анонсованій навесні минулого року, стануть седан розміром із 3-Series та спортивний SUV. До кінця десятиліття на машини на цій архітектурі має припадати більше половини всіх продажів.

Нагадаємо, Neue Klasse («Новий клас») - це гнучкий електрифікований «візок», який німці збираються впроваджувати з 2025 року на заміну нинішнім платформам - FAAR та CLAR. Він дозволить будувати електричні (у тому числі - плагін-гібридні та на паливних елементах) моделі практично будь-яких розмірів та форм-факторів та з будь-яким типом приводу, варіюючи колісну базу, ширину колії, дорожній просвіт та інші параметри.

Разом з Neue Klasse дебютує технологія електроприводу eDrive наступного, шостого покоління, а також нові 800-вольтові батареї, що підтримують 350-кіловатну зарядку і дозволяють проїхати до 700 кілометрів. На цій платформі будуватимуть, у тому числі, спорткари BMW M та «Роллс-Ройси».

У першій половині цього року BMW Group вдалося більш ніж удвічі (на 110,3%) збільшити продаж повністю електричних машин - до 75 890 одиниць. Ключову роль у цьому відіграли кросовер BMW iX3 (21548 штук) і хетчбек Mini Cooper SE (18428 штук). 69% від цієї кількості дісталося покупцям із європейського регіону. Моделі BMW iX і i4 також зробили свій внесок, але вони поки що тільки виводяться на ринки. Компанія очікує, що зростання продовжиться в другому півріччі із запуском iX1 , i7 і китайської чотиридверки i3.

Якщо зважати на гібриди, продажі за той же період зросли на 20,4% - до 184 468 одиниць. Частка електрифікованих моделей у загальному обсязі постачання збільшилася порівняно з першою половиною минулого року з 11,4 до 15,9%.

До появи Neue Klasse BMW запустить ще як мінімум один електромобіль із використанням існуючих технологій - i5, тобто батарейну версію моделі 5-Series наступного покоління .


Источник: AMPERCAR
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015