Вартість автомобільних запчастин у Росії зросла втричі

15:05 03.08.2022
Вартість автомобільних запчастин у Росії зросла втричі

Експерти аналітичного агентства НАПІ розповіли, що вартість автозапчастин у Росії за останні півроку зросла у кілька разів. Наприклад, комплектуючі китайської марки Haval за цей період додали в ціні більш ніж 90 відсотків, Geely вартість деталей зросла на 60 відсотків. Запчастини для моделей Hyundai подорожчали у півтора рази. Ще гірші справи з комплектуючими для автомобілів преміального сегменту.

За даними фахівців, з лютого до липня 2022 року ціни на запчастини преміальних моделей зросли в півтора-два рази. Крім того, подорожчала вартість техобслуговування. Подібна тенденція пов'язана з дефіцитом деталей, що утворився, а також з браком необхідної кількості каналів поставок. Сумарна вартість обслуговування зросла приблизно 2,5 разу. При цьому експерти не пов'язують подорожчання змін курсу валюти. На їхню думку, зростання цін відбувається через проблеми з логістикою.

Деякі фахівці вважають, що ціни на автомобільні запчастини в Росії наближаються до свого піку, тому в другій половині року вартість деталей не зростатиме так відчутно. Незважаючи на це, нинішні ціни зберігатимуться ще довгий час.


Источник: Коммерсант
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015