General Motors втрачає по 5,5 млн доларів на день через роботакси

13:28 01.08.2022
General Motors втрачає по 5,5 млн доларів на день через роботакси

Принадлежний General Motors стартап Cruise, що займається безтілесними перевезеннями, виявився збитковим. З початку його роботи концерн втратив близько п'яти мільярдів доларів, і витрати лише зростають. І хоча нещодавно компанія нарешті почала брати плату за перевезення без водія, до виходу з мінуса далеко: як відзвітував сам GM, лише за другий квартал цього року збитки від Cruise становили 500 мільйонів доларів. Тобто в день концерн втрачав через безпілотників близько 5,5 мільйонів доларів.

Як повідомляє Reuters, інвестори, які раніше були зацікавлені в роботаксі, тепер обирають іншу стратегію і утримуються від вкладень у нові ризиковані напрямки. Результатом стало зростання збитків для GM, яка у 2018 році запустила у Сан-Франциско стартап Cruise. За перше півріччя цього року компанія втратила на ньому 900 мільйонів доларів - на 300 мільйонів більше у порівнянні з аналогічним періодом 2021 року.

Ще одна причина - збереження високих заробітних плат, які мали утримати співробітників Cruise від переходу до суперників.

Незважаючи на серйозні фінансові проблеми, генеральний директор GM Мері Барра відзначила, що все ще покладає велику надію на Cruise. За її словами, до 2030 року один із першопрохідників у сфері роботакси зможе приносити концерну до 50 мільярдів доларів на рік. Однак до цього компанія має вирішити безліч формальних питань з регуляторами, а також збільшити час автономної роботи таксі та розширити його географію.

Крім цього, до безпілотників ще доведеться звикнути широкому загалу. Навіть у Сан-Франциско, яким Cruise курсують вже не перший рік, вони викликають здивування: навесні місцевий поліцейський зупинив один з електрокарів і довго вивчав його пристрій, не побачивши нікого за кермом.


Источник: CarBuzz
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015