У NEXAT вперше озвучили витрату пального та втрати системного трактора під час жнив

20:36 29.07.2022
У NEXAT вперше озвучили витрату пального та втрати системного трактора під час жнив

Попри війну розв'язану російськими окупантами, системний трактор NEXAT продовжує тестування на українських полях. Зараз автономна машина, оснащена системним комбайном NexCo, проводить збирання ячменю та ріпаку в Черкаській обл. В планах - розпочати жнива на Київщині.

Про це в ексклюзивному Traktorist.ua повідомив директор «Нексат Україна» Юрій Мрук.

«Автономною машиною ми вже зібрали 100 га озимого ячменю. Це саме той ячмінь, який восени ми самі й сіяли. Тепер ми збираємо ріпак, на полі яке не сіяли. Цієї культури вже викосили понад 200 га».

Юрій Мрук розповідає, що разом із системним трактором на одному полі працюють також й зернозбиральні комбайни, але автономний робот показує набагато кращі результати як по витраті пального, так й по втратах зерна.

«На ячменю ми збирали один біля одного, то зернозбиральний комбайн мав втрати 4,5%, а робот NEXAT - 1,5%. Додам, що також ми при нашій жатці 15,5 м (бренд Geringhoff - Ред.) їхали на швидкості 8,5 км/год, а комбайн з 12-метровою жаткою тільки 5 км/год. Щодо витрати пального, то на ячменю при середній урожайності 6 тонн в NEXAT вона складала 13 л/га, а на ріпаку - 10 л/га».

Звісно ж директор «Нексат Україна» зауважує, що це не остаточні дані, а попередні, тому що площа зібраних культур не достатньо велика для визначення точних результатів. Тому точні дані в компанії озвучать після закінчення цього сезону.


Источник: Traktorist.ua
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015