MINI адаптувала електромобіль Cooper SE для колясочників

20:06 26.07.2022
MINI адаптувала електромобіль Cooper SE для колясочників

Адаптацією автомобілів під потреби людей з обмеженими можливостями здоров'я зазвичай займаються сторонні компанії, але цього разу на їх проблеми звернула увагу марка MINI. Силами заводських фахівців було розроблено комплект деталей, який дозволяє перевести на повністю ручне керування електромобіль Cooper SE, щоб ним могли керувати люди з частково або повністю відсутніми або паралізованими ногами.

У роботі над комплектом брала участь інструктор з водіння Тіна Шмідт-Кіндл, яка сама є «колясочником». Поділившись своїм досвідом з інженерами, інструктор допомогла розробити систему, яка була б зручною для використання та простою в установці.

Доробки включають натискне кільце акселератора на кермі і ручку ручного гальма, встановлену праворуч від керма, а також спеціальний пластиковий футляр, що закриває звичайні педалі.

Оскільки нові органи управління підключаються бездротовим способом, їх можна встановлювати лише за необхідності, коли за кермо сідає людина з обмеженими можливостями. Технічно MINI Cooper SE із ручним керуванням не змінюється. У рух електричний хетчбек наводить 184-сильний електродвигун. Його живить батарея ємністю 32,6 кіловат-години - та сама, що й у звичайного Cooper SE.


Источник: MINI
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015