Toyota готується до запуску водневих електровантажівок у двох японських містах

18:23 25.07.2022
Toyota готується до запуску водневих електровантажівок у двох японських містах

Префектура Фукусіма та японський виробник автомобілів Toyota Motor Corporation планують запустити водневу вантажівку для використання в житловому та промисловому секторах.

Івакі та Коріяма стануть першими двома містами, які представлять легку електричну вантажівку на водневих паливних елементах (FC) у співпраці з невказаними логістичними компаніями та постачальниками інфраструктури.

«Оскільки з січня 2023 року магазини та супермаркети почнуть впроваджувати легкі вантажівки FC, ми створимо систему управління енергоспоживанням, яка пов'язує систему управління автопарком кожної компанії, інформацію про поїздки транспортних засобів та інформацію про водневі станції», - йдеться у заяві Toyota.

Кінцева мета - оптимізувати логістику та уникнути пробок на водневих станціях.

Більш важкі електричні вантажівки FC повинні бути розгорнуті на пізнішому етапі. Проект також буде спрямований на створення водневих моделей промислового сектору. Компанії будуть виробляти зелений водень на місці та використовувати його у своїх газових печах, а стаціонарні генератори FC будуть встановлені в офісах та магазинах.

Зараз ініціативи, націлені на міста з населенням близько 300 000 осіб, залучили 27 партнерів, переважно місцеві філії міжнародних компаній.


Источник: UA-electro
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015