Tesla удосконалила ремені безпеки у своїх електрокарах

20:03 22.07.2022
Tesla удосконалила ремені безпеки у своїх електрокарах

Зазвичай ремені спрацьовують при різкому гальмуванні, але інженери Tesla вирішили змінити конструкцію електрокарів, довіривши безпеку машинному зору. Тепер ремені фіксуватимуть водія та пасажирів ще до можливого зіткнення.

Ремені безпеки у більшості автомобілів спрацьовують через швидке натягнення. Як правило, це відбувається при різкому гальмуванні, і завдяки ременю вдається зупинити інерційний рух тіла, уникнувши травм.

Tesla удосконалили цю систему, довіривши керування ременями безпеки машинному зору - системі камер та датчиків, що дозволяють аналізувати обстановку на дорозі.

Таким чином, ремені безпеки надійно фіксуватимуть водія та пасажирів ще до того, як відбудеться гальмування. Як запевняють інженери, бортовий комп'ютер визначає небезпеку зі 100% ймовірністю.

Засновник компанії Ілон Маск прокоментував інновацію, назвавши фундаментальним рішенням у сфері безпеки електрокарів Tesla.

Попередній натяг ременів буде реалізовано у всіх електромобілях компанії, що зійшли з конвеєра з 2019 року та оснащені апаратною платформою третього покоління на базі власних процесорів Tesla.

Для реалізації функції не знадобиться відвідування сервісу, необхідно буде лише оновити бортове ПЗ.


Источник: NV.UA
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015