Автовиробники планують повторно використовувати мікрочипи

17:27 22.07.2022
Автовиробники планують повторно використовувати мікрочипи

Виробники напівпровідникової продукції починають скорочувати обсяги виробництва мікрочипів для електроніки. Зокрема, таку заяву зробила американська транснаціональна корпорація Micron Technology, основну частину продукції якої становлять чипи DRAM і NAND, флеш-пам'ять, SSD-накопичувачі і датчики CMOS.

Як повідомляється, через падіння попиту на комп'ютери, смартфони і ноутбуки на складах накопичилися мільярди мікрочипів. До цього призвели війна в Україні, високий рівень інфляції і повторні «підступні» обмеження в Китаї.

На жаль, мікрочипи, які використовуються в побутовій електроніці, не підходять для автомобілів. Вони більш високого ступеня інтеграції, тоді як для автомобілів потрібні простіші мікросхеми. Їх дефіцит виробникам так і не вдалося подолати. Нагадаємо, що про брак напівпровідників світові автомобільні компанії заговорили наприкінці 2020 року.

На думку деяких фахівців, рішенням могло б стати повторне використання чипів. Економічних обґрунтувань доцільності подібного методу виходу з напівпровідникової кризи немає.


Источник: Авто Центр
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015