Хакери допоможуть власникам BMW зламати платну передплату на опції

20:58 20.07.2022
Хакери допоможуть власникам BMW зламати платну передплату на опції

Історично склалося, що функціонал усіх нових автомобілів можна доповнити спеціальними пакетами, доступними за окрему плату. Якщо раніше більшість опцій зводилося до оздоблення салону, збільшення потужності двигуна або таких фізичних «допів», як люк на даху, то тепер у передплату входять багато програмних функцій, включаючи автоматичне включення фар, адаптивний круїз-контроль і навіть підігрів сидінь. При цьому у світі існують спільноти «кодерів», які пропонують зламати та розблокувати функціонал машин.

Минулого тижня компанія BMW анонсувала у Південній Кореї запуск платної підписки на підігрів сидінь. Опція буде доступна за 18 доларів на місяць. Тепер співтовариство програмістів з компанії Bimmer Tech, яке довгі роки здійснює розблокування опцій у BMW, заявило, що готове допомогти автовласникам з доступом до підігріву сидінь.

Хакери навчилися додавати до автомобілів додаткові функції, видаляти небажані програми та відключати докучливі оповіщення. За словами представника компанії Пола Сміта, фахівці завжди дослухаються до побажань клієнтів. Якщо вони побачать попит на розблокування підігріву сидінь, ця можливість буде доступна.


Источник: Vice
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015