Hyundai і Rolls-Royce створять літаючі водневі автомобілі

20:26 19.07.2022
Hyundai і Rolls-Royce створять літаючі водневі автомобілі

Hyundai Motor Group та Rolls-Royce Holdings (авіаційний підрозділ) об'єдналися для створення екологічно чистих електричних та водневих двигунів для пасажирських дронів. Сторони підписали меморандум про співпрацю.

«Ми раді співпрацювати з Rolls-Royce, щоб покластися на їхній авіаційний та сертифікаційний досвід для прискорення розробки силових установок на водневих паливних елементах», - сказав д-р Джавон Шин, президент Hyundai Motor Group і всесвітньо відомий експерт у галузі аеронавтики, який також працював у НАСА.

«Ми вважаємо, що це ключова технологія, яка допоможе світовій авіаційній галузі досягти мети літати з нульовим викидом вуглецю до 2050 року».

Перша демонстрація літака із двигуном нового типу відбудеться у 2025 році. Після цього очікується початок продажу. Він буде використовувати технології Hyundai Air Mobility у галузі створення електричних та водневих паливних елементів. Партнери також працюватимуть над тим, щоб Rolls-Royce Holdings виробляла їх.

«Ми раді партнерству з Hyundai Motor Group, - сказав Роб Уотсон, президент Rolls-Royce Electrical. - Ринок повітряних транспортних засобів має великий комерційний потенціал, і ця співпраця підкреслює наше спільне прагнення бути лідерами».

На думку фахівців компанії, використання водню як джерело палива має безліч переваг від придушення шуму до низького рівня викидів. Водневі двигуни також гарантують більшу дальність польоту. Компанії також працюватимуть над виведенням водневих паливних елементів, систем зберігання та інфраструктури на аерокосмічний ринок.

Supernal, авіаційний підрозділ американської Hyundai Motor Group, планує розпочати перевезення клієнтів у міських районах у 2028 році. А 2030 року вже далекі рейси.


Источник: DIP Auto
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015