У Нижньому Новгороді дебютував «російський» електрокросовер

20:53 18.07.2022
У Нижньому Новгороді дебютував «російський» електрокросовер

У Нижньому Новгороді показали «стильний» кросовер на електротязі. Мінпромторг поділився відеороликом із демонстрацією ходового прототипу «російського» електрокросоверу E-Neva від оборонного концерну «Алмаз-Антей». Презентація відбулася на «Нижегородському заводі 70-річчя Перемоги», проте розроблено та зібрано новинку в Санкт-Петербурзі: за модульну платформу-скейтборд відповідав на «Обухівський завод», за дизайн - місцевий політех. Характеристики не підтверджені.

Міністру промисловості та торгівлі показали готовий прототип із функціональним кузовом та салоном - зовні повнорозмірна E-Neva схожа на масштабний макет піврічної давності. Мінпромторг не уточнив характеристики, але раніше повідомлялося, що йдеться про 4,5-метровий автомобіль із пружинною підвіскою, платформою-скейтборд і повним приводом.

Передбачається, що модульне шасі послужить основою для цілої лінійки легкових та комерційних автомобілів з електричними та послідовними гібридними силовими установками (але, скоріш за все, прототип так і залишиться прототипом). Дослідний п'ятидверний 4,5-метровий кросовер повинен отримати 435-сильну двомоторну силову установку, батарею ємністю до 90 кіловат-годин, а передбачуваний запас ходу - до 463 кілометрів.

Коли E-Neva стане серійною, офіційно не повідомляється, але за непідтвердженими даними старт виробництва намічений на 2024 рік. Набагато раніше у продаж мають надійти липецькі електромобілі Evolute (які є банально перелінцованими версіями вже доступних моделей китайського виробництва) - Мінпромторг пообіцяв, що виробництво розпочнеться у вересні.


Источник: Минпромторг России
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015