Криворізькі інженери створюють баггі для ЗСУ

19:46 18.07.2022
Криворізькі інженери створюють баггі для ЗСУ

Криворізька креативна команда інженерів-розробників створює мобільні автівки для військових.

Розробники унікальних вантажних електрокарів у мирному житті наразі занурені у виробництво баггі для армії України. Техніка проєкту «Сoolon Motors», засновника Віталія Бризгалового, вже працює на фронті.

Віталій - інженер-розробник. 4 роки його команда займалася підготовкою до серійного виробництва великих вантажних електроавтівок.

Через війну проєкт довелось поставити на паузу. Та команда фахівців, маючи багаторічний досвід у розробці автомобілів, вирішила працювати в іншому напрямку.

«Звернулись хлопці, сказали, що потрібні саме незвичні автівки, потрібні баггі, які можуть рухатися бездоріжжям, полем», - розповідає засновник проєкту.

За три місяці напруженої роботи команда виготовила 13 бойових машин. 4 з них відправили в найгарячіші точки сходу.

Віталій Бризгалов каже, нині попитна такий транспорт значно вищий, ніж пропозиція: «Є багато пікапів, автівок військового призначення, але саме баггі дозволяють виконувати роботу дуже швидко і забезпечують несподівану появу наших Збройних сил в тих місцях, де їх ніхто не чекає».

Волонтери розповідають, що нині потреба у сотнях автівок тільки на один напрямок, тому вони намагаються розповсюджувати креслення їх баггі для інших команд, які готові долучитися до цієї роботи.

Над створенням автомобіля працює команда з 14 професіоналів і небайдужих.

«Ми беремо матеріали на металобазі, робимо з них деталі, зварюємо докупи, складаємо, потім ще раз фарбуємо, потім випробовуємо. Якщо раніше ми могли виїхати на полігон, покататись, подивитись, то зараз такої можливості немає - проїхались трошки і, маючи вже досвід, бачимо, що все нормально, і тоді машину одразу забирають», - ділиться Віталій Бризгалов.

Фінансують проєкт його ініціатор, охочі криворіжці та різноманітні фонди - і місцеві, і всеукраїнські.


Источник: Мілітарний
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015