Ілон Маск пообіцяв зниження цін на Tesla

18:10 18.07.2022
Ілон Маск пообіцяв зниження цін на Tesla

Превентивні підвищення цін на електромобілі протягом цього року допомогли Tesla досягти рекордної норми прибутку в першому кварталі, але на звітному заході Ілон Маск (Elon Musk) заявив, що якщо виникнуть сприятливі умови, ціни на машини можуть бути знижені. Тепер він прив'язує цю ймовірну подію до фактору інфляції.

Цього тижня глава Tesla прямо відповів на запитання підписника у Twitter про те, коли компанія буде готова знижувати ціни на свої електромобілі: «Якщо інфляція заспокоїться, ми зможемо знизити ціни». Як він пояснював раніше, піти на підвищення цін компанія була вимушена через зростання вартості матеріалів та логістичних послуг, причому ціни на машини збільшувалися з деяким випередженням, щоб покривати можливе зростання в майбутньому, адже від моменту замовлення електромобіля клієнтів до його постачання проходить до десяти місяців, і за цей час багато що може змінитися з економічної точки зору.

Подібна тактика принесла свій успіх, і компанії навіть вдалося збільшити норму прибутку. Найцікавіше, що попит на електромобілі після подій весни цього року не став знижуватися навіть на тлі зростання цін, бо витрати на експлуатацію машин з ДВЗ через паливо, що подорожчало, змусили багатьох американців розоритися на покупку електромобіля.

Навіть у таких умовах Ілон Маск завжди давав зрозуміти, що однією зі своїх місій Tesla бачить випуск доступних електромобілів. У 2020 році він докладно пояснив, як компанія готова добиватися поставленої мети щодо зниження вартості як тягових акумуляторів, так і готових електромобілів. Пандемія та інші макроекономічні труднощі в наступні два роки змусили компанію зійти з цього шляху, але Ілон Маск демонструє готовність повернутися в русло зниження цін на електромобілі, як тільки це дозволить інфляція. Якщо на початку 2020 року кросовер Tesla Model Y можна було купити за $53 000, то зараз він пропонується за $66 000. Це відповідає зростанню ціни на 25% і подібні приклади справедливі і для інших моделей марки.


Источник: AMPERCAR
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015