BMW укомлектує топ-версію родстера Z4 «механікою»

20:40 17.07.2022
BMW укомлектує топ-версію родстера Z4 «механікою»

BMW укомплектує топ-версію родстера Z4 M40i «механікою» стверджує форум BMW Blog. «Трьохпедальна» шестициліндрова Z4 розробляється для ринку США, оскільки у Північній Америці зацікавлені у потужній модифікації з «ручкою». Технічних перепон для створення Z4 M40i з 6-ступінчастою «механікою» немає - аналогічний варіант уже випробували на «родинній» Toyota GR Supra, а сама трансмісія iMT6 майже три місяці тому з'явилася в каталозі запчастин BMW.

На даний момент BMW Z4 з «механікою» буває тільки чотирициліндрової, причому в США така модифікація не пропонується. При цьому технічно близька Toyota GR Supra з 3,0-літровим двигуном нещодавно набула ручної коробки передач, причому для японського купе адаптували німецьку трансмісію.

Джерела BMW Blog стверджують, що поява «механіки» в північноамериканському конфігураторі Z4 - практично вирішене питання. Оскільки родстери з ручною коробкою передач є рідкістю на ринку, нова версія може стати каталізатором продажів Z4 в США. За неофіційними даними, «трипедальна» BMW Z4 M40i дебютує наприкінці року, а прем'єру приурочать до планового рестайлінгу дводверки.

Три тижні тому бос BMW M пообіцяв зберегти «механіку» для відданих водіїв, так що розробка родстера Z4 з таким типом трансмісії не суперечить планам баварської марки. Ймовірно, оновлення та поява «трипедальної» Z4 стане останньою інвестицією BMW у непопулярну модель - вже через три роки родстер можуть відправити у відставку без наступника.


Источник: BMWBlog
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015