«Мертву» BMW Isetta повернули на дороги після 40-річного забуття

13:50 17.07.2022
«Мертву» BMW Isetta повернули на дороги після 40-річного забуття

На YouTube-каналі Restored опублікували відеоролик, автори якого відшукали у глухому лісі культовий BMW Isetta зразка 1959 року. Останні 40 років мініатюрний автомобіль із єдиними дверима, буквально, гнив серед дерев. Незважаючи на гнітючий зовнішній та технічний стан, блогерам вдалося повернути до життя баварську «класику», після чого машину вивели на дороги загального користування.

BMW Isetta обладнана єдиними передніми дверима, на яких розташоване лобове скло. Незважаючи на незвичайний дизайн, саме ця машина дозволила баварській марці залишитись на плаву після Другої світової війни. «Автомобільчик» обладнали 298-кубовим двигуном потужністю 12 кінських сил, який працював у парі з механічною коробкою передач.

Блогери виявили у лісі практично «мертву» Isetta, яка провела в оточенні дерев останні 40 років. За роки простою мікроавтомобіль повністю покрився іржею, а в деяких місцях кузов машини прогнив наскрізь. Крім того, у моделі заіржавіли паливопроводи та була відсутня кришка бензобака. Через деякий час ентузіастам вдалося запустити двигун «Ізетти», проте трансмісія не перемикала передачі.

Піднявши автомобіль на вантажник, блогери виявили, що підлога машини практично розвалилася, проте рама опинилася в пристойному для своїх років стані. Фахівцям вдалося відремонтувати трансмісію та зчеплення, після чого мікроавтомобіль взули в нові 10-дюймові покришки і почистили, наскільки це було можливо. Після відновлювальних робіт легендарну Isetta вивели на дорогу, де розігнали до максимальних 70 кілометрів на годину.


Источник: RESTORED
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015