Скорочені співробітники Tesla перейшли до конкурентів

20:15 16.07.2022
Скорочені співробітники Tesla перейшли до конкурентів

Цього року Tesla почала масово скорочувати співробітників. Через «погане передчуття» щодо перспектив світової економіки, глава компанії Ілон Маск наказав зупинити набір нових працівників і скоротити існуючий штат приблизно на 10 відсотків. За даними Punks & Pinstripes, за останні три місяці Tesla залишили 457 людей, і близько чверті з них у результаті перейшли до конкурентів американського автогіганта.

Лідером з найму виявилася компанія Rivian, де тепер працюють 56 колишніх робітників Tesla. Вона випустила «батарейний» пікап R1T раніше аналогічної моделі Tesla, яка досі не поставила на представлений конвеєр ще в 2019 році Cybertruck.

На другому місці серед автомобільних компаній виявилася Lucid Motors - ще один конкурент компанії Маска з седаном Lucid Air, який помітно виграє у Tesla Model S Long Range у плані далекобійності.

До традиційніших автовиробників, включаючи General Motors і Ford, перейшли лише вісім людей, які працювали в Tesla. Таким чином, близько 21 відсотка екс-співробітників компанії тепер працюють на її прямих конкурентах.

Що стосується неавтомобільних компаній, то 51 працівник влаштувався в Apple, стільки ж в Amazon, 29 і 23 в Google і Microsoft відповідно. Ще десять вдалося перейти в аерокосмічну компанію Маска SpaceX.


Источник: Punks & Pinstripes
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015