Саудівська Аравія стала одним з найбільших акціонерів Aston Martin

17:56 15.07.2022
Саудівська Аравія стала одним з найбільших акціонерів Aston Martin

Саудівський суверенний інвестфонд Public Investment Fund придбав 16,7% акцій британського виробника спортивних автомобілів Aston Martin за 78 млн фунтів стерлінгів. Крім того, PIF візьме участь у залученні капіталу на суму 575 млн фунтів для Aston Martin разом з іншими акціонерами, такими як Yew Tree Лоуренса Стролла і Mercedes.

У пресрелізі Aston Martin повідомляється, що поява нового акціонера зменшить частки Yew Tree з 22,0% до 18,3%, а Mercedes-Benz AG - з 11,7% до 9,7%.

Більша частина залучених інвестицій піде на виплату боргів Aston Martin, пише Financial Times.

За словами Стролла, у компанії не було проблем з виконанням бізнес-плану, але гроші потрібні, щоб «позбутися цього проклятого боргу».

У Aston Martin була альтернативна пропозиція - залучити 1,3 млрд фунтів від консорціуму китайської Geely та італійської інвестиційної групи Investindustrial (вона була акціонером Aston Martin у 2012-2020 роках).

Компанія розцінила пропозицію як «спробу консорціуму Atlas [Geely та Investindustrial] придбати контрольну, а в перспективі й мажоритарну частку без жодних премій для нинішніх акціонерів». Тому її відхилили.

Після оголошення угоди з PIF акції Aston Martin підскочили на Лондонській біржі більше ніж на 20%.


Источник: LIGA.net
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015