Tesla замовила обладнання для збирання двигунів для Cybertruck

13:56 14.07.2022
Tesla замовила обладнання для збирання двигунів для Cybertruck

Tesla розпочне серійне виробництво Cybertruck приблизно за рік, якщо все піде за планом, хоча підготовка до випуску новинки ведеться вже зараз. Як стало відомо, Tesla замовила обладнання для збирання електромоторів на Cybertruck у кількох німецьких компаній. До речі, ці постачальники вже співпрацювали з Tesla ще під час будівництва заводів Giga Berlin та Giga Shanghai.

Німецьке видання TeslaMag.de спирається на інформацію анонімних джерел усередині компанії, які запевняють, що все замовлене обладнання призначене для техаського заводу Gigafactory, де й вироблятиметься Cybertruck з липня 2023 року.

Як запевняють західні ЗМІ, поставлені верстати дозволять виготовляти до 750 тисяч електродвигунів на рік, хоча передбачуваний річний обсяг виробництва Cybertruck становить 250000 одиниць. Але якщо згадати, що для пікапа заплановано тримоторну версію, то все встає на свої місця.

Наприкінці травня італійська компанія IDRA Group, що спеціалізується на литті, оголосила про початок роботи над 9000-тонним гігапресом для Tesla, який необхідний для створення цільної задньої частини автомобіля. Tesla вже придбала у цієї компанії кілька гідравлічних пресів, які зараз активно використовуються, але це були невеликі 6000-тонні моделі, які не пристосовані для випуску пікапів Cybertruck.

Однак головне питання залишається тим самим - чи зможе Tesla розпочати виробництво Cybertruck наступного року? Інтерес до моделі стабільно великий, а кількість попередніх замовлень настільки велика, що компанія була змушена закрити передпродажі, тому будь-які переноси негативно позначаться на авторитеті компанії.


Источник: AMPERCAR
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015