Китайський виробник вантажівок випустив електрокросовер за 10 тисяч доларів

20:48 13.07.2022
Китайський виробник вантажівок випустив електрокросовер за 10 тисяч доларів

Китайський конгломерат Dayun Group, що випускає важкі і легкі вантажівки, мотоцикли і двигуни, вивів на ринок компактний електричний кросовер Dayun Yuehu. Один із головних плюсів новинки - скромний цінник, що стартує від 10 тисяч доларів США. У топовій комплектації кросовер обійдеться 11 300 доларів.

Назва моделі перекладається як «щасливий тигр», але жодних «тигрових» рис у вигляді автомобіля не спостерігається. Він має доволі стильно і навіть мило. До «агресивних» рис можна віднести хіба що вузьку світлодіодну оптику. Лінії боковин дуже м'які і плавні, на задній кромці даху невеликий чорний спойлер, візуально об’єднаний зі склінням багажних дверей і оптикою.

На місці решітки радіатора традиційна для електромобілів закрита панель. На «носі» - назва марки «DAYUN», під ним - зарядний порт. Такий же напис є на дверях багажного відділення. Знизу вона увиразнена зігнутою червоною смугою світлодіодів, що з'єднує задні ліхтарі. Колісні диски - 15 або 16 дюймів залежно від комплектації, а їх у Dayun Yuehu три.

Габаритна довжина електромобіля - 3695 мм, ширина - 1685 мм, висота - 1598 мм. Розмір колісної бази - 2410 мм.

Мінімалістично оформлений салон укомплектований 7-дюймовим РК-екраном і 8-дюймовим центральним дисплеєм. Також заявлена «інтелектуальна автомобільна система Dayun», яка охоплює дистанційне відмикання дверей, запуск двигуна і Bluetooth. Також кросовер оснащений автоматичним круїз-контролем, системами допомоги під час руху заднім ходом, підйому вгору і контролю тиску в шинах.

Dayun Yuehu укомплектований одним електродвигуном (48 к.с. і 105 Нм) і літій-іонним акумуляторним блоком ємністю 30,66 кВтг. Паспортний запас ходу - 300 км у вимірювальному циклі NEDC. Максимальна швидкість - 100 км/год. Енергоспоживання - 10,7 кВтг на 100 км шляху. Від мережі потужністю 120В батарея поповнюється за 8 годин. При підключенні до швидкісного терміналу для зарядки від 20 до 80% ємності досить 50 хвилин.


Источник: Авто Центр
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015