Hyundai побудує перший завод з виробництва електромобілів у Південній Кореї

20:02 13.07.2022
Hyundai побудує перший завод з виробництва електромобілів у Південній Кореї

Hyundai набирає обертів у виробництві електромобілів, навіть випереджаючи Ford за обсягом продажів електромобілів у США. Корейський автовиробник додав нові моделі до своєї лінійки електромобілів IONIQ і тепер планує побудувати спеціальний завод з виробництва електромобілів у своїй країні.

Hyundai шукає додаткові виробничі потужності після нещодавнього представлення IONIQ 6. Компанія також працює над тим, щоб вивести IONIQ 7 на ринок у 2024 році, і їй вкрай потрібні нові виробничі потужності. Незважаючи на те, що наступного року планується відкриття заводу в США, Hyundai хоче заспокоїти свої корейські профспілки інвестиціями вдома.

У травні минулого року Hyundai пообіцяла інвестувати 63 трильйони вон (48,1 мільярда доларів) у Південну Корею до 2025 року. Це сталося після того, як об'єднані профспілки працівників Hyundai Motor у Південній Кореї висловили обурення рішенням керівництва зробити пріоритетними інвестиції за межами країни. Ось чому Hyundai побудує свій перший спеціальний завод електромобілів у Кореї. Фактично, оголошення про нову фабрику було зроблено профспілкою компанії, яка підтвердила, що виробництво розпочнеться до 2025 року.

Це буде перший новий автомобільний завод, відкритий у Кореї за майже три десятиліття. Останній новий автомобільний завод компанії в країні (завод Asan) розпочав роботу в 1996 році. Зараз електромобілі Hyundai виготовляються на заводі Ulsan 1 у Кореї (IONIQ 5), HMM у Чехії (Kona EV) та HMM в Індонезії (IONIQ 5).  Завод Asan незабаром також розпочне виробництво IONIQ 6.

У травні компанія Hyundai оголосила, що інвестує 5,5 мільярда доларів США в будівництво повноцінного виробництва електромобілів і акумуляторів поблизу міста Саванна, штат Джорджія. Будівництво має розпочатися наступного року, а комерційне виробництво заплановано на перше півріччя 2025 року. Якщо прийняти союз як належне, корейський завод електромобілів запустить виробництво ще раніше. Це робить його першим спеціалізованим заводом з виробництва електромобілів Hyundai, який почне роботу.


Источник: the ROAD
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015