Pininfarina почала виробництво гіперкара Battista

19:35 13.07.2022
Pininfarina почала виробництво гіперкара Battista

Новий виробник Automobili Pininfarina був створений відомою італійською дизайн студією Pininfarina SpA та два роки тому почав підготовку поки що єдиної моделі – гіперкара Battista.

Електричний гіперкар мав вийти з цехів ще в 2020 році, але через пандемію на майданчику у Камб'яно - так зване Battista Atelier - тільки зараз розпочалось складання клієнтських машин, загальний тираж яких не перевищить 150 екземплярів.

Кожний «Баттіста» збирають вручну 10 фахівців за понад 1250 годин, а на спецверсію Battista Anniversario витрачають до 1340 годин.

Остання відрізняється від «звичайної» триколірною лівреєю, яка наноситься шарами протягом декількох тижнів і вимагає неодноразового повного розбирання та складання кузова, пакетом аеродинамічних елементів Furiosa, альтернативними колісними дисками та кріслами. Таких машин буде лише п'ять, усі вони вже продані із суттєвою націнкою.

Кожен клієнт має можливість відвідати ательє та спостерігати за виробництвом свого купе, створеного відповідно до його специфікації. Загалом покупцям доступний вибір із 13,9 квінтильйона можливих поєднань деталей екстер'єру та 128 мільйонів комбінацій інтер'єру.

Компанія Automobili Pininfarina пропонує для гіперкара 5- або 10-річну програму технічного обслуговування (Eccellenza), розширену з 3-х до 10-ти років гарантію на силову установку й батарею (Futura) та запасний комплект деталей кузова (Eterna), які відповідають оригінальній конфігурації.

А ще у виробника є команда «літаючих докторів» - фахівців, які брали участь у розробці автомобіля, знають про нього все і готові відправитися для ремонту в будь-яку точку світу.

Модель, названа на честь засновника культового кузовного ательє Carozzeria Pininfarina Джованні Баттисти «Пінін» Фаріни, оснащена чотирма електромоторами сукупною віддачею понад 1900 к.с. та 2340 Нм та батареєю на 120 кіловат-годин, якої має вистачати на 500 км шляху.

Гіперкар витрачає на розгін до першої сотні менше ніж 2 секунди і може розвинути понад 350 км/год. Ціна теж вражає - від 2 мільйонів євро.

Поставки тепер уже точно стартують цього літа. Серед іншого, суперкар «Баттіста» має з'явитися на Автомобільному тижні в Монтереї - тому ж заході, на якому чотирма роками раніше потенційним покупцям вперше продемонстрували його повнорозмірний макет. Тоді модель називалася просто PF0.


Источник: MOTORCAR
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015