Рідкісний український автобус приміряв «військову форму»

18:08 11.07.2022
Рідкісний український автобус приміряв «військову форму»

Сьогодні для потреб українських захисників передають різні транспортні засоби, у тому числі й автобуси. Трапляються серед них і справжні раритети українського виробництва. Ось ця модель малого класу «Богдан» А-066 була випущена у 2006 році на підприємстві «Богдан Моторс» у Черкасах лише у кількох примірниках. Сьогодні машина одягнулася у «військову форму», отримавши захисне зелене забарвлення кузова.

Зазначимо, що «Богдан» А-066 побудований на шасі Foton із 3,7-літровим дизелем. Машина має довжину трохи більше 6 м та розрахована на перевезення 32 чол. (Місць для сидіння - 18). Цей автобус свого часу не «пішов в маси», хоч і зустрічався у свій час на маршрутах у Києві, Чернівцях, Полтаві, Івано-Франківську та Хмельницькому. Йому незабаром прийшов на зміну «Богдан» А-067, що є шасі вантажівки з кабіною, якій приробили автобусний кузов. 

Що ж до моделі А-066, то вона мала досить стильну зовнішність. Цьому сприяв динамічний профіль із похилим лобовим склом. Цей дизайн перейшов з більш ранньої моделі А-064, побудованої на агрегатах Isuzu (двигун 4,3 л в 103 к.с.), але також випущеної в дуже скромних кількостях.


Источник: Авто Центр
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015