Більшість росіян підтримують відродження брендів із СРСР

16:06 11.07.2022
Більшість росіян підтримують відродження брендів із СРСР

Росіяни підтримують ідею поновлення випуску товарів під брендами часів СРСР. Як повідомляє «РИА Новости» з посиланням на дослідження університету «Синергия», за воскресіння радянських марок виступають 83 відсотки громадян. Причому більшість вважають найбільш доцільним повернення брендів, що випускали автомобілі, а також їжу, одяг, взуття, парфумерію та побутову хімію. Поганою ідеєю це визнали лише 12 відсотків опитаних.

Серед автобрендів, які варто воскресити, вважаються «Москвич», «Волга» та «Победа». Ідею реанімувати їх підтримали 26 відсотків респондентів, ще 21 відсоток висловився за повернення марок, які випускали їжу та напої. Також росіяни хотіли б повернути виробників одягу та взуття (15 відсотків), парфумерії та побутової хімії (вісім відсотків), побутової техніки та електроніки (шість відсотків) та літаків (три відсотки). Дев'ять відсотків респондентів виявилися «за» відродження марок із СРСР у всіх галузях.

На їхню думку, реанімовані бренди допоможуть зміцнити економіку та підштовхнуть імпортозаміщення. Серед інших плюсів - підтримка вітчизняного виробника, профілактика дефіциту, а також поява дешевої та якісної продукції.

Близько 12 відсотків росіян виступили проти, ще п'ять відсотків вагалися з відповіддю. Вони відзначили, що бренди не зможуть скласти конкуренцію сучасним у плані якості і краще створювати нові марки, а не воскрешати старі. Також деякі з опитаних згадали про негативний досвід використання радянської продукції.


Источник: РИА Новости
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015