Збанкрутілий ТагАЗ займеться випуском комбайнів

16:48 09.07.2022
Збанкрутілий ТагАЗ займеться випуском комбайнів

Таганрозький автомобільний завод (ТагАЗ) повернеться до життя: на його потужностях випускатимуть сільськогосподарські машини. Угоду про реалізацію проекту підписали на виставці «Іннопром» губернатор Василь Голубєв та гендиректор «Ростсільмаш» Валерій Мальцев. У будівництво нового підприємства та запуск виробництва буде вкладено 1,5 мільярда рублів, а результатом має стати випуск техніки, яка зможе замінити іноземні комбайни.

У планах - випуск п'яти видів сільськогосподарських машин: ґрунтообробної, кормозбиральної, зернопереробної, самохідних та причіпних обприскувачів, а також адаптерів для комбайнів.

За даними місцевого видання «Блокнот», перший камінь на будівництві нового підприємства було закладено ще у травні 2022 року. У «Ростсільмаші» підтверджують, що виробництво налагодять на місці цехів ТагАЗу, але говорять лише про глибоку реконструкцію існуючого заводу, який колись уже випускав комбайни - ще до придбання фінансово-промислової групи «Донінвест».

На першому етапі роботи відродженого ТагАЗу буде створено 500 робочих місць, а потім штат розростеться до 1,5 тисячі співробітників. До 2025 року планується вийти на виробничу потужність у п'ять тисяч одиниць сільгосптехніки щорічно та прибуток близько трьох мільярдів рублів на рік.

ТагАЗ було визнано банкрутом ще на початку 2014 року. Як потенційні покупці активів називалися продюсер «Ласкового мая» Андрій Разін, група Fiat Chrysler Automobiles і якась китайська компанія, проте угода так і не відбулася, і майданчик поступово прийшов у запустіння.


Источник: Блокнот
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015