Китайські вантажівки зайняли майже третину російського ринку

16:41 09.07.2022
Китайські вантажівки зайняли майже третину російського ринку

У Росії різко зріс продаж вантажних автомобілів китайських брендів, повідомляє «Автостат» з посиланням на дані АТ «Електронний паспорт». За перший місяць літа в країні було продано 1781 вантажівку марок із КНР - це 30,9 відсотка всіх тягачів, проданих на російському ринку. «Китайці» збільшують присутність на тлі масового відходу західних брендів, які заморозили як імпорт машин, так і виробництво на території Росії.

За даними АТ «Електронний паспорт», з січня до березня нинішнього року частка китайських моделей на російському ринку вантажної техніки становила від 9 до 10,5 відсотка. У квітні вона різко зросла - до 18,4 відсотка, а у травні - до 25,4 відсотка. Зрештою, у червні на «китайців» припало вже 30,9 відсотка продажів - тобто майже третину всіх реалізованих вантажівок.

Частка машин шведських марок тим часом впала з 13 відсотків на початку року до 1,4 відсотка в червні, німецьких - з шести до 1,2 відсотка. Продажі тягачів із Франції, Нідерландів та США, і до введення санкцій, які не демонстрували хорошого попиту, впали майже до нуля.

Виробники вантажівок Scania, Volvo, MAN, Mercedes-Benz та Iveco, що пішли з Росії, не тільки зупинили продажі та імпорт: як виявилося, вони відмовляються проводити сервісне обслуговування раніше реалізованих машин. У зв'язку з цим на початку червня «Громадська споживча ініціатива» звернулася до Генпрокуратури та МВС із проханням перевірити фірми і, якщо буде необхідно, притягнути їх до кримінальної відповідальності.


Источник: Автостат
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015