АвтоВАЗ має намір побудувати кросовер на базі Lada Vesta

19:14 06.07.2022
АвтоВАЗ має намір побудувати кросовер на базі Lada Vesta

На АвтоВАЗ офіційно підтвердили плани з випуску кросовера на базі Lada Vesta. Про це розповів новий директор російського автогіганта Максим Соколов журналістам «Федерал Прес». Жодних подробиць про майбутній проект він не розкрив, але судячи з поточного стану справ в автопромі, позашляховик навряд чи з'явиться в лінійці Lada в найближчому майбутньому. Також Соколов знову озвучив плани розробки цілого сімейства Lada на новій платформі.

Найближче завдання АвтоВАЗу в поточних умовах - відновити складання Lada Vesta. Як раніше заявив Соколов, іжевський завод, де налагоджено виробництво «флагмана», повернеться до роботи у першій половині 2023 року. Точніших термінів поки немає. Також неясно, чи йдеться про нову Vesta NG, про нинішню «Весту» або її спрощений варіант. Версію із «від'ємним ростом» обладнанням вже отримала Granta та «підігріта» Granta Drive Active, на підході Lada Niva Legend та Travel.

«І надалі, домагаючись високої локалізації, випустити широку лінійку цілого сімейства Lada на новій платформі», - сказав глава АвтоВАЗу.

Розробка нової архітектури, за словами Соколова, триватиме три-чотири роки, причому планується використовувати «певні напрацювання, що базуються на платформі Lada Vesta». Найближчих рік у роботи над платформою АВТОВАЗ вкладе мільярд рублів.


Источник: Федерал Пресс
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015