Маршрутки Mercedes-Benz Sprinter перевели на електротягу

12:23 06.07.2022
Маршрутки Mercedes-Benz Sprinter перевели на електротягу

У латвійському місті Вентспілс вирішили оригінальним чином електрифікувати громадський транспорт. На маршрут протягом півроку вийшло 14 електробусів, переобладнаних із розвізних машин Mercedes-Benz Sprinter. Найцікавіше, що вони оснащені передовими літій-титанатними батареями Toshiba SCiB, що мають підвищений термін служби (до 20 000 циклів) і заряджаються за лічені хвилини.

У місті облаштували близько 18 зарядних станцій на кінцевих зупинках. Сам процес зарядки відбувається через висувний пантограф, розташований на даху мікроавтобуса, і займає близько 10 хвилин. Щодня протягом 17 годин кожен з мікроавтобусів проходить близько 200 км.

Переобладнанням Mercedes-Benz Sprinter займалася місцева компанія SIA Electrify Ventspils. Спочатку машини пройшли доопрацювання на підприємстві SIA Universals LTD в місті Єлгава - батьківщині всіх добре відомих мікроавтобусів RAF. А потім були оснащені електричною силовою установкою від латвійських інженерів - Andras dambja і Kristas damnja. Автобус вміщує 21 пасажира і виконаний низькопідлоговим у задній частині, що дає змогу перевозити людей з обмеженими фізичними можливостями.

На все про все пішло 4,4 млн євро, з яких 1,6 млн євро - це кредитні кошти, надані Інститутом фінансування розвитку проєктів з енергозбереження ALTUM.


Источник: Авто Центр
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015