Як найнезвичайніший концепт-кар став кіногероєм

12:19 05.07.2022
Як найнезвичайніший концепт-кар став кіногероєм

Цей концепт-кар під назвою Racoon (з англ. «єнот») є найдивовижнішим творінням свого часу. Річ у тім, що він став широко відомим ще до своєї фізичної появи на стенді Renault у рамках Женевського автосалону 1993 року. Виявляється, роком раніше Racoon знявся в комп'ютерному відеоролику, який на фестивалі Imagina 1992 був удостоєний найвищої нагороди - Гран-прі.

Racoon втілив новітні досягнення компанії Renault. Почнемо з округлого скляного ковпака, що замінює звичні двері. Він складається з двох частин від відкривався і закривався дистанційно. Салон був тримісним, причому крісло середнього пасажира для зручності було зміщене дещо назад.

До послуг водія пропонувався персональний комп'ютер, супутникова навігація, телефон hands free, а також система камер замість зовнішніх дзеркал. На 1992 рік це було справжньою дивиною!

Підйомний ковпак не мав звичних «двірників». Спеціальне хімічне покриття і ультразвук розбивали молекули води на склі, тим самим очищаючи його.

Із незвичайних компонентів відзначимо також спеціально розроблені шини Michelin зеленого кольору з ексклюзивним профілем.

«Єнот» мав постійний повний привод із трьома диференціалами. У рух машину приводила трилітрова V-подібна «шістка» бітуро, що розвиває 268 к.с. і 365 Нм при 2500 об/хв. Коробка передач була механічною, 6-ступеневою.

Міцне сталеве шасі із зовнішніми металевими панелями мало унікальну гідропневматичну підвіску, яка змінювала дорожній просвіт окремо для передніх і задніх коліс. Це давало змогу зберігати горизонтальне положення кузова незалежно від рельєфу місцевості.

Racoon розганявся на дорозі до 155 км/год. Ба більше, машина могла ще й плавати. Два водомети давали їй змогу долати річки та озера зі швидкістю до 5 вузлів за годину (9,2 км/год).


Источник: Авто Центр
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015