Tesla навчили визначати ями на дорогах

10:55 05.07.2022
Tesla навчили визначати ями на дорогах

Електрокари Tesla навчили визначати ями на дорогах та підлаштовувати під них підвіску в реальному часі. Це допоможе уникнути пошкоджень транспорту - деформації днища та ходової.

Нова функція з'явилася з останнім оновленням прошивки Tesla - вона допоможе не лише уникнути ремонту, а й у деяких випадках врятувати життя водіїв чи пасажирів.

Щоправда, система реагуватиме не на всі ями - новинка потребує доробок.

«Транспортний засіб завантажує приблизні дані дорожньої карти, створені автомобілями Tesla», - повідомляється в коментарях оновлення.

Іншими словами, чим частіше електрокари компанії користуються певними дорогами, тим точніше автомобіль може визначати наявність ям та вибоїн. Сама система не працюватиме з автопілотом - водієві доведеться самостійно об’їжджати перешкоди. Від транспорту залежить лише налаштування підвіски.

Раніше Ілон Маск заявляв, що 3D-сканування вже у розробці, але поки що воно не доступне для водіїв.

Останнім оновленням також додали звуковий сигнал для водія - він повідомлятиме про загоряння зеленого сигналу світлофора. Новинка стане в пригоді для тих, хто часто відриває свою увагу від дороги. Однак у Tesla попереджають - водій завжди має самостійно переконатися у безпеці руху.


Источник: Факти ICTV
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015