Volkswagen та Bosch отримали дозвіл на безпілотники

17:21 04.07.2022
Volkswagen та Bosch отримали дозвіл на безпілотники

Компанії Volkswagen і Bosch можуть розпочати спільну розробку технології автоматизованого водіння, повідомили в Офісі німецького картелю (Bundeskartellamt), додавши, що вони продовжуватимуть стежити за співпрацею компаній.

«Завдання офісу картелю - підтримувати конкуренцію вже на рівні досліджень і розробок, оскільки тут закладаються основи для майбутніх продуктів і ринків», - сказав глава офісу Андреас Мундт.

Співпраця VW і Bosch підпадає під європейські правила досліджень і розробок, які, за словами офісу, звільняють його від заборони картелів.

Крім того, в офісі додали, що наразі над подібною технологією працюють кілька інших автомобільних та ІТ-компаній.

Підрозділ програмного забезпечення VW Cariad і постачальник Bosch оголосили в січні, що вони працюватимуть разом над технологією 2-го рівня, щоб наздогнати конкурентів Tesla і Mercedes.

За словами компаній, нова технологія буде встановлена на автомобілях VW Group з 2023 року. Вони також розроблять функціональні можливості 3-го рівня для водіння по шосе без рук.

Незважаючи на те, що партнерство зосереджено на системах 2-го рівня і 3-го рівня, Bosch і Cariad заявили, що вони також домовилися «вивчити можливість спільних цілей розробки» для повністю автономних технологій.


Источник: MOTORCAR
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015