На скільки підвищує витрату пального зустрічний вітер

13:23 03.07.2022
На скільки підвищує витрату пального зустрічний вітер

Здавалося б, яке водієві діло до вітру? Машина міцна і важка, вітер їй не зашкодить. З іншого боку, автомобіль - не вітрильник, користі від вітру теж не отримає. Проте, не все так просто: такі прояви стихії не можна ігнорувати.

На більшій частині України вітер - звична справа: повітряні маси пересуваються через різну температуру повітря та інші чинники, і серйозні перешкоди цьому у вигляді гір є тільки в районі Карпат. Через це ми звикли до вітрів і не вважаємо, що вони можуть якось вплинути на наше автомобільне життя.

Але давайте спочатку домовимось, що вважатимемо вітром. Спеціалісти виокремлюють:

Професійні метеорологи мають ще кілька, більш тонких градацій вітру, але для спрощення ми подали тут найбільш характерні ступені. Про шторм та ураган деталізувати, певно, теж не варто, адже ще на етапі бурі стає зрозумілим, що справи серйозні і треба шукати надійного притулку для себе і для машини.

Автомобілістові вітер може завдати і банальних труднощів, і відвертого лиха. Причому це залежить не лише від сили вітру, а й від ситуації навколо машини:

Як використати вітер на користь автомобілісту:

Відповідальний водій має вважати сильний вітер загрозою і стихійним лихом. Навіть якщо він не супроводжується іншими типовими проявами - дощем, градом, заметіллю тощо, шкоди вітер може завдати серйозної. І тим більше вітер небезпечний узимку, коли він може створити умови, що конкретно загрожують життю вашому екіпажу - наприклад, заблокувавши авто в мороз у полі, або спровокувавши занос на слизькій дорозі.


Источник: 24tv.ua
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015