Red Bull показав перше зображення 1115-сильного гіперкара

17:37 02.07.2022
Red Bull показав перше зображення 1115-сильного гіперкара

Підрозділ Red Bull Advanced Technologies, «дочка» Red Bull Racing Grouр, розкрив перші дані про гіперкар власної розробки. Він отримає ім'я RB17 і вийде тиражем у 50 екземплярів. Трекову дводверку оцінили у п'ять мільйонів фунтів стерлінгів. За цю суму покупець отримає не лише сам автомобіль, а й доступ до внутрішніх активностей формульної команди Red Bull Racing.

Red Bull Advanced Technologies (RBAT) - це інжинірингове крило Red Bull Racing Grouр, а також партнер Aston Martin з розробки Valkyrie та Valhalla. Досвід, здобутий у цих проектах, підрозділ використовує для створення власного гіперкара. Він буде повністю розроблений у технічному центрі RBAT у Мілтон-Кінсі. Початок виробництва запланований на 2025 рік.

Відомо, що його розробкою займається не хто інший, як Едріан Нью, один із найуспішніших конструкторів в історії автоспорту. В основу дводверки ляже «ванна» з вуглепластику, плюс їй обіцяна найпросунутіша система граунд-ефекту з тих, що застосовувалися на серійних автомобілях.

RB17 буде буде оснащено гібридною силовою установкою на базі двигуна V8, що розвиває більше 1115 кінських сил. За словами RBAT, такий рівень технологій та дизайну раніше не був доступний ні ентузіастам, ні колекціонерам.

Разом із гіперкаром кожен із клієнтів Reb Bull отримає можливість брати участь в активностях формульної команди Red Bull Racing. Їм буде відкритий доступ до гоночних симуляторів, програми розробки автомобіля та тренувань на треках.

Обслуговуватиме RB17 сама RBAT, причому графік сервісних робіт складуть для кожної машини окремо, з урахуванням «профілю експлуатації». Для запуску гіперкара в серію в Мілтон-Кінс обіцяють залучити ще сотню висококваліфікованих фахівців.


Источник: Red Bull Advanced Technologies
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015