Автор Lamborghini Urus і Aventador J створить люксові електромобілі для баскетболістів

19:37 01.07.2022
Автор Lamborghini Urus і Aventador J створить люксові електромобілі для баскетболістів

В автомобільному світі з'явився новий виробник - італійська компанія AEHRA з головним офісом в Мілані. Дизайн своїх перших моделей - седана і кросовера - бренд обіцяє показати до кінця 2022 року. Як заявляється, це будуть ультралюксові електромобілі для гравців Національної баскетбольної ліги.

За дизайн майбутніх моделей AEHRA відповідають Філіппо Періні і Алессандро Серра. Обидва раніше працювали в Lamborghini. Зокрема, Періні обіймав посаду головного дизайнера. Також він є головою Європейського центру стилю Genesis. У списку його робіт концепти Lamborghini Urus, Aventador J і Asterion lpi 910-4. Крім того, він брав безпосередню участь у створенні суперкара Italdesign ZeroUno і електричного спорткара Italdesign DaVinci.

Також у команді AEHRA Стефано Маццетті з Ferrari. Він призначений головою відділу закупівель і постачання. Що стосується глави і засновника компанії Хазіма Нада, і її співзасновника Сандро Андреотті, то ніякого досвіду в автовиробництві у них немає. Перший отримав ступінь доктора філософії з прикладної математики в Імперському коледжі Лондона і закінчив магістратуру кафедри прикладної фізики Кембриджського університету. Спеціальність другого не уточнюється. Раніше бізнесмени побудували аеротрубу Aero Gravity в Мілані, що і вважають своїм головним досягненням.

У новому для себе бізнесі залучати клієнтів планують поєднанням італійського дизайну, передових технологій і сервісу американського рівня. За словами Нада, анонсований кросовер марки зможе запропонувати салон, розрахований на чотирьох баскетболістів національної ліги і одну людину середнього зросту. Електромобіль з легким вуглепластиковим монококом зможе проїжджати до 800 км без підзарядки. Також обіцяно комплекс сучасних систем допомоги водієві.

Всі компоненти для своїх автомобілів AEHRA планує закуповувати у сторонніх виробників. Складання також довірять одному з партнерів. Планується, що перші товарні зразки будуть готові в січні-березні 2025 року. Відвантаження клієнтам почнеться в середині того ж року.


Источник: Авто Центр
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015