Запущено автобусний 3D-тур по Стародавньому Риму

12:20 28.06.2022
Запущено автобусний 3D-тур по Стародавньому Риму

Багато хто з нас хотів би вирушити в незабутню подорож у машині часу - наприклад, у Стародавній Рим. Італійська компанія Invisible Cities вже пропонує щось подібне. Римськими вулицями нещодавно був запущений електричний автобус на шасі IVECO Daily, який дає змогу на власні очі побачити Вічне місто в період розквіту.

Салон на 16 місць був перероблений під 3D-кінозал. Цікаво, що тут відсутня звична гарнітура. Замість бічних стекол встановлені великі 4K OLED-екрани. Під час руху на них показується зображення вулиць 2000-річної давності саме там, де наразі перебуває автобус.

Періодично, за типом штори, що опускається, картинка змінюється на сучасну, щоб можна було порівняти місто різних епох. Для більшої правдоподібності зі стереодинаміків доносяться звуки галасливого натовпу, а спеціальні вентилятори нагнітають у салон запахи ладану, ефірної олії мірри, деревного вугілля тощо.

Крім того, машина обладнана триосьовим акселерометром, магнітометром, велосиметром і поверхневим лазером, які фіксують кожну нерівність, поворот і прискорення, що враховується при трансляції VR-картинки на екранах. Екскурсія триває близько 30 хвилин. Ціна квитка - 16 євро.


Источник: Авто Центр
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015