Каліфорнія поки що не дозволяє автономні трактори

11:44 28.06.2022
Каліфорнія поки що не дозволяє автономні трактори

Рада зі стандартів безпеки та гігієни праці (OSHSB) штату Каліфорнія, США, відхилила петицію від виробника автономних тракторів Monarch. У Каліфорнії заборонено використання автономних тракторів.

За даними OHSB, технологія автономних тракторів все ще дуже нова. Тому потрібний людський контроль.

«Незважаючи на те, що в цій галузі, що розвивається, проводилися дослідження, поточний набір даних занадто малий, щоб зробити висновок про те, що безпека, що забезпечується автономним трактором, еквівалентна безпеці, що забезпечується водієм-людиною», - йдеться в повідомленні агентства.

За даними OSHSB, необхідно отримати більше інформації, перш ніж можна дозволити використання автономних тракторів. Це включатиме інформацію, отриману Monarch під час випробувань своїх тракторів у Каліфорнії. Вони працювали з відмовою протягом певного часу. Monarch стверджує, що налітав понад 1300 годин без аварій.

Monarch пропонує електричний трактор потужністю 40 к.с., який може працювати автономно. Він доступний у США за 50 000 доларів.

«Автономні та оптимізовані для водія машини пропонують сільському господарству широкий спектр переваг, включаючи покращення якості повітря, екологічність та якість продуктів харчування. Однак однією з найбільш відчутних і значних переваг є підвищення безпеки сільськогосподарських робітників», - написав директор Monarch Правін Пенметса у своїй пропозиції щодо дозволу на використання автономних тракторів.

OHSSB заявив, що знову розгляне це питання у 2026 році.


Источник: Аграрії разом
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015