Власник «Соллерс Авто» пішов із автобізнесу

18:46 27.06.2022
Власник «Соллерс Авто» пішов із автобізнесу

Вадим Швецов продав свій пакет у 76,7 відсотка акцій ТОВ «Альтер Інвест», яку зареєстрували лише 17 червня. Це рішення пояснюється зміною стратегії концерну, який орієнтувався на спільні підприємства з іноземними автовиробниками, що тепер неактуально.

Журналісти з'ясували,що операцію закрили 24 червня і вона була грошовою. Станом на 24 червня капіталізація «Соллерс Авто» на Мосбіржі становила 5,8 мільярда рублів. З цього випливає, що вартість пакету Вадима Швецова дорівнює 4,5 мільярда рублів. «Комерсант» з посиланням на власні джерела зазначає, що рішення Швецова про продаж Sollers і відходу з автобізнесу не пов'язане з можливими санкціями.

У «Соллерс Авто» кілька основних активів. Це Ульяновський завод, підприємство в Єлабузі, де виробляють комерційні Ford Transit, а також завод Mazda у Владивостоці та Заволзький моторний завод.

Що ж до новоствореної «Альтер Інвест», то вона на 39,5 відсотка належить голові УАЗу та «Соллерс Форд» Аділю Ширінову. Частка, що залишилася, розподілена наступним чином: 35,5 відсотка у гендиректора «Соллерс Авто» та «Соллерс Груп» Миколи Соболєва (він же і очолив компанію), 20 відсотків у заступника гендиректора «Соллерс Авто» Зої Каїки та п'ять відсотків - у заступника гендиректора з правових питанням «Соллерс Авто» Віктора Хвесеня.

«Альтер Інвест» продовжить розвивати активи Соллерса, проте замість спільних підприємств розглядаються інші варіанти взаємодії, у тому числі з китайськими автомобільними компаніями. Якими саме не уточнюється.


Источник: Коммерсантъ
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015