McLaren перейде на електромотори Nissan у Формулі-E

17:00 27.06.2022
McLaren перейде на електромотори Nissan у Формулі-E

McLaren перейде на електромотори Nissan у Формулі-E. Сторони оголосили про багаторічну співпрацю, починаючи з сезону 2022/2023 - McLaren стане «клієнтською» командою Nissan протягом усього періоду використання болідів Formula E третього покоління. Цікаво, що сама команда McLaren у Формулі-Е молода - британська фірма щойно успадкувала право участі у чемпіонаті, викупивши чемпіонський колектив Mercedes-EQ.

Боліди Формули-Е багато у чому уніфіковані, а різницю між колективами багато в чому забезпечують силові установки. Nissan постачатиме McLaren не тільки задній електромотор, а й задню підвіску в зборі, а також всю електроніку, що управляє.

Для японського концерну партнерство вигідне, адже на обмеженій серії передсезонних тестів заводська команда Nissan та клієнтська команда McLaren зможуть розділити програму та зібрати більше інформації. У британців свої резони - співпраця з Nissan дозволить не витрачатися на розробку електросистеми, отримавши маркетинговий ефект від участі у чемпіонаті.

Очікується, що у третьому поколінні боліди Формули-Е розвинуть близько 475 кінських сил, а максимальна швидкість гоночних електрокарів перевищить позначку 200 миль на годину (321 кілометр на годину).

Заводська команда Nissan у Формулі-Е - наступник колективу Renault e.DAMS, тобто спочатку йшлося про просування французької марки, але тепер в альянсі вирішили, що рекламувати японську марку краще. Партнерство з McLaren по-своєму цікаво, адже бензинові двигуни для дорожніх суперкарів з Уокінга можна вважати далекими родичами двигунів від спортпрототипів Nissan.


Источник: McLaren
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015