Michelin представила шини з металобрухту та цедри лимона

18:51 26.06.2022
Michelin представила шини з металобрухту та цедри лимона

Компанія Michelin представила шини, що більш ніж наполовину складаються з екологічно чистих матеріалів. Шини поставлять на електрокар Porsche 718 Cayman GT4 ePerformance, який візьме участь у традиційних перегонах на вершину пагорба в англійському Гудвуді.

Минулого літа Michelin випустила шини, що на 46 відсотків складаються з екологічно чистих матеріалів. Їх розробили спеціально для леманівського спортпрототипу швейцарської фірми GreenGT, що оснащена водневими паливними елементами. У цьому році на Гудвудському фестивалі швидкості показали нову версію екологічних шин. У них уже 53 відсотки вторинної сировини та органіки.

Сировиною для таких шин служить натуральний каучук, технічний вуглець, отриманий після переробки старих покришок, цедра лимона та апельсина, соснова смола, а також соняшникова олія та металобрухт, який використовують для корду. До 2050 року всі шини Michelin будуть на 100 відсотків екологічно безпечними.

Поки що ж компанія проводить випробування «стійких» шин, у тому числі в умовах реальних перегонів. Нові шини поставлять на Porsche 718 Cayman GT4 ePerformance, який візьме участь у традиційному підйомі на гудвудський пагорб. У рух електричний суперкар приводять два електромотори з піковою віддачею 1088 кінських сил. Установка працює під напругою 900 вольт та дісталася купе від концепту Mission R.


Источник: Michelin
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015